Ik heb de afgelopen week behoorlijk hard doorgewerkt om deze sjaal af te krijgen. En om eerlijk te zijn had ik eigenlijk nog geen idee hoe ik de rand zou maken, maar toen ik er eenmaal aan toe was gekomen had ik een helder momentje. Ik denk dat hij er perfect bij past! Ik heb toch maar afgezien van de franjes, omdat ik iets eleganters wilde.

Ta dah! de Picotrand geeft hem net een beetje meer sjeu dan een simpele granny sjaal. En het kleurenschema doet me een beetje vintage aan. Goed idee voor een naam: Vintage sweet shawl.

Het fijne aan deze sjaal is dat hij na het blokken (en eigelijk ook al ervoor) zo heerlijk soepel valt. Ik hou niet van die grote hopen sjaal in m’n nek en deze draagt gewoon prettig. De Invicta Extra van Scheepjes die ik heb gebruikt is van origine een sokkenwol. Garen wat dus wel wat kan hebben, en bovendien lekker warm is!

De sjaal is ongeveer 150 cm breed en 75 cm op het langste punt. Volgende week zal ik het patroontje uploaden, maar geloof me als ik zeg dat het supermakkelijk is om hem in je eigen maten te maken!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer