Deze keer heb ik écht wat vooruitgang geboekt met mijn wintersjaal. De laatste keer dat ik het jullie liet zien was het alleen nog maar een roze hoopje granny clusters. Nu ben ik begonnen aan het bruin, en dat maakt echt een groot verschil!

Weet je wat het is, als je met zo’n effen gedeelte van een sjaal bezig bent zie je je vooruitgang niet meer. Na een tijdje kijk je ernaar en denk je: ‘wat heb ik nou eigelijk gedaan?’ Het voelt dan ook alsof je uren over zo’n rij doet. Maar als je dan naar een andere kleur overschakelt, dan zie je precies hoelang zo’n toer duurt, en eigelijk valt het best mee!

Ik haak deze sjaal met naald 4,0 mm. Dat is eigelijk iets groter dan wat het garen aangeeft (Het is Invicta extra van Scheepjes, en 3,0 mm is eigenlijk aangeraden), maar ik vind het heerlijk om een soepel vallende sjaal te hebben. Hij is nu ongeveer even groot als mijn oude driehoekssjaal, dus ik denk dat ik deze bol bruin afmaak voordat ik aan de rand ga beginnen. Als ik nou maar kon beslissen of ik deze sjaal ga voorzien van franjes…!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer