Jullie hebben geen idee hoe belachelijk enthousiast ik ben dat ik deze foto’s eindelijk mag laten zien! Een tijdje geleden gaf ik al aan dat het dunne Alpaca garen een heel stuk uit mijn comfortzone lag. En eerlijk is eerlijk, het is wel iets anders werken dan het dikkere garen waar ik normaal mee haak. Dus het duurde wel even voordat de sjaal af was. Maar het resultaat is het meer dan waard!


De sjaal valt heel erg soepeltjes om de schouders, vanwege het zachte en vooral erg lichte Alpaca Rhythm. Ik heb in totaal acht 25 grams bollen gebruikt, dus de sjaal weegt maar 200 gram. Dat is licht genoeg om door het zachtste briesje opgepakt te worden. De sjaal is, ondanks het opengewerkte motief, toch best wel warm.

Misschien heb je een paar blogposts terug gelezen dat de kleurinspiratie voor deze omslagdoek van een bosje tulpen kwam. Voorheen zou ik geel en paars nooit overwegen als goede kleurencombinatie, maar na het bij elkaar passen van de bolletjes ben ik er toch voor gegaan. En het ziet er nog beter uit op de sjaal! Ik denk dat het wel heel belangrijk is dat je een goede tint paars, en vooral ook een passende tint geel hebt. Zeker geel is moeilijk om in de juiste tint te vinden, dus ik ben blij dat de Rhythm er eentje heeft die niet te fel, maar ook niet te donker is. Het is de eerste keer dat ik met dit Scheepjesgaren werkte, maar hopelijk niet de laatste keer.

Volgende week komt het patroon hiervan online. Ik ben hard aan het werken om er een begeleidend haakdiagram bij te maken, dus nog even geduld!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer