YARN Bookazine 6 FOLK

Het is weer die tijd van het jaar dat ik uitkijk naar Herfst, Winter, kou, Kerst! Ik werk nu al een tijdje met Scheepjes aan de winteruitgave van YARN, en vanmiddag was het dan eindelijk zover: de nieuwe YARN is verkrijgbaar!

Dit keer is het thema FOLK. Kunstzinnig. Typisch. Uniek. Kleurrijk! Dat zijn de woorden die ik in gedachten kreeg toen ik het thema hoorde. Als iemand ‘Folk’ zegt dan denk ik gelijk aan geborduurde bloemen, witte schorten en hoofdtooien. Eigenlijk denk ik vooral aan landen zoals Bulgarije, Letland, Polen en Finland, waar traditie en folklore nog in de cultuur verankerd zijn (of teminste, dat denk ik dan). Ik hou nog meer van dit thema omdat het me aan Hygge doet denken, iets wat ook gebaseerd was op de Zweedse folk.

Zalipie, het bloemrijke, geschilderde dorp in Polen. Bron: The House that Lars Built.

En met dat allemaal in gedachten denk ik dat Scheepjes het super gedaan heeft met deze uitgave. Ze hebben het thema gepakt en omgetoverd in iets wat niet te kunstzinnig of te uniek is, maar wel echt dat folk-gevoel heeft waar ik zo van hou. En ik kan me voorstellen dat het best pittig is om alle verschillende designers met al hun verschillende ideeen in een richting te sturen en daar een magazine van te maken wat toch een samenhang heeft. Dus een dikke pluim voor Scheepjes en in het bijzonder voor Simy Somer, de Creative Director! Wil je wat designs zien die in deze uitgave staan?

Dit is Miss Neriss’ Frida Shawl. Ik kan hier zo blij van worden! Het ziet er namelijk uit als een project wat een beginnende breister zoals ik wel kan tackelen. Het grijze garen is Scheepjes Peru, en daarbovenop heeft ze geborduurd met Scheepjes Cahlista. Na mijn uitstapjes richting borduren denk ik dat ik zoiets wel zou kunnen!

Een bijzondere en moderne tas: de Two-toned Tote van Jellina van Jellina-creations. De zwart/witte tas is gemaakt met Catona, en gehaakt in tapestry crochet. Dat geeft een mooie, stevige tas. En om het dan nog even lekker te laten knallen een kleurig handvat: zo leuk!

Dit is gewoon voor mij gemaakt: De Jingle Garland van Lilla Bjorn Crochet. Het ziet er zo kleurrijk uit! En bovendien heb je dit in twee of drie avondjes gehaakt. Ik heb geen probleem met grote projecten hoor, maar soms is iets snels tussendoor ook prettig.

Je kan wel raden wie dit gehaakt heeft: Rachele van Cypress Textiles! Ze heeft een talent om verschillende vormen van motieven in een deken te verwerken, en dit is ook weer zo’n mooi project. Het geel maakt het helemaal af. Of misschien het rood wel… of beiden!

Nu is het zo dat ik ook iets ontworpen heb voor dit bookazine… maar daar kom ik in mijn volgende blogpost uitgebreid op terug!

YARN details

Het YARN bookazine bevat 17 haak- en breipatronen. Het is best een flink bookazine met meer dan 100 bladzijdes. Alle kledingstukken bevatten instructies voor de maten S-XXL en voor elk patroon is ook aangegeven hoe moeilijk het is (beginner t/m gevorderd). De achterflap van het bookazine heeft gaatjes en een notitiegedeelte, zodat je inspiratie die je plots opdoet gelijk op kan schrijven en wat draadjes erbij kan knopen. Zo simpel, zo leuk! Naast de patronen staan er ook artikelen in met kunstenaars en natuurlijk de Simy’s Challenge, die je uit je creatieve comfort zone laat komen.

YARN 6 is verkrijgbaar voor € 8.95. Er zijn twee versies, een Engelse en een Nederlandse. De meeste winkeliers in Nederland verkopen de Nederlandse. Alle patronen zijn ook op Ravelry in te zien. Vergeet niet je favorieten te liken!

Waar is het YARN bookazine te koop?

Je kan de Nederlandse Yarn bij je lokale Scheepjes winkelier bestellen, of bij:

. Voorgaande Nederlandse versies:

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer