Hallo allemaal! Afgelopen keer heb ik het Cotton 8 katoen van Scheepjes en de plannen die ik heb voor het katoen laten zien. De laatste update van mijn Sampler deken bevatte een rij van Catherine wheels (cq. Harlequin stitch). Alhoewel deze steek niet zo lekker uitkwam in mijn deken, was ik toch wel benieuwd hoe het zou kunnen zijn met A) een kleinere haaknaald en B) katoen in plaats van dik acryl. En die cowl is natuurlijk een prima project om dat eens rustig uit te vogelen. En waar kon dat nou beter dan in het zonnetje met een kopje thee? Let niet teveel op de kleuren, het felle zonlicht laat het lichtroze bijna wit lijken. Maar de foto van het randje is wel kleurgetrouw!

Elke dag probeer ik een haakmoment mee te pakken. Ik weet niet wat het is, maar er is iets heel rustgevend in het maken van een warme lap van alleen maar een draadje. Maar ik vind het wel een leuk gevoel! Ik vond dat deze steek zichzelf niet leent voor cowl die je nonchalant 3x om je heen moet slaan voor warmte. Dit is een steek die je moet laten zien, waar je de textuur duidelijk in terug moet kunnen zien. Dus ik heb gekozen voor een cowl die goed om je nek past.

En alhoewel hij nog niet af is, ben ik al wel begonnen met over de rand na te denken. Ik vind dat bij het mooie bolle van deze steek iets puntigs wel leuk is. Ik gebruik graag picots in mijn pannelappen en ik denk dat ik dat hier ook weer toe ga passen. De kleuren ben ik nog niet helemaal zeker van, en misschien komen er nog wel een paar rijen vasten (of moss-stitch) bij. En de paarse rij in de tekening van de rand moet eigenlijk oud-roze zijn (maar die kleur heb ik niet in Sharpie...) We gaan er gewoon nog even over brainstormen!

Alhoewel, een geschulpt randje is ook wel schattig.... Ik weet het nog niet!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer