'De Feather & Fan shawl' was eigenlijk een van de eerste designs die ik ooit zag toen ik net leerde haken. Ik wist gewoon zeker dat ik die ooit zou gaan maken. Er is slechts 1 probleem... Het is een breipatroon.

Op dat moment zei ik tegen mezelf: 'breien, ah, dat leer ik wel als ik haken kan'. Haha, nou, dat liep toch iets anders. Alhoewel ik het technisch gezien nu wel zou moeten kunnen (ik heb namelijk inmiddels geleerd te meerderen en te minderen) ben ik nog steeds een beetje geïntimideerd door het patroon (en door het feit dat ik gevallen steken niet meer kan ophalen.. oeps). Dus ik besloot mijn eigen variatie te maken. Gehaakt, uiteraard. Het gaat er delicaat, zomers en elegant uitzien. En ik ga het maken met mijn tulpenkleurtjes en Scheepjes Alpaca garen. Het plan was dus helemaal klaar.

Aangezien ik een bloedhekel heb aan het uithalen van dunne garens (zo-veel garen!) heb ik eerst een swatch gemaakt. Ik ben begonnen met een stokjes swatch (beneden), en daarna een dubbele stokjes swatch (boven). Ik heb ze allebei geblokt en uiteindelijk ben ik voor de dubbele stokjes gegaan. Zeker gezien het geheel zomers moet worden, en het feit dat de dubbele stokjes iets meer ademruimte hebben ziet het er naar mijn mening beter uit. Dus ik ben aan de slag gegaan met mijn eigen kleuren.

Ik gebruik stekenmarkeerders om het midden van elke golf te vinden. Het heeft mijn hachje al een paar keer gered, omdat je fouten eerder ziet. Scheelt weer 2 rijen uithalen! De Alpaca is lekker zacht. Zelfs ongeblokt, is hij zachter dan elk garen wat ik ken. Nouja, misschien is de Merino Soft nog net iets zachter. Maar het is zeker een goede tweede! Het project ziet er nu wat rommelig uit, maar zo zagen mijn swatches er ook uit voordat ik ze blockte. De Rhythm heeft echt baat bij een goede bloksessie, maar dat ga ik pas doen als het hele project afgerond is.

Het donkerpaars steekt mooi af bij het geel, vind je ook niet? Ik ga maar weer eens verder met de rest van mijn paars, en de laatste kleur die er nog aan gehaakt moet worden. Volgende week is het design (hopelijk) klaar!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer